dinsdag 15 juli 2008

Da'k wat met afbeeldingen van de "vollere dame" heb, moge inmiddels wel duidelijk zijn. Ze zijn zo herkenbaar voor me ! (Mijn tiet'n en batterij mogen er n.l. óók wezen. LOL.) Laat ik voorop stellen dat ik mezelf geaccepteerd heb zoals ik ben ! Mollig ja en daar is NIKS mis mee. Sterker ik lééf graag bourgondisch. Letterlijk èn figuurlijk. Draag dat ook uit en vaak met een knipoog. Ieder pondje verdwijnt door mìjn mondje en laat ik daar nou met volle teugen van genieten. It's my life ! Tuurlijk is me de nodige zelfspot niet vreemd...veelal vind dat zijn oorsprong in de 'kunst'werkjes die ik maak maar wat nog weinig bloggers weten is dat ik er ook beelden van verzamel. Yep ! Ik noem ze vaak mijn dikbuikjes. Nee, geen grote, die zijn me nèt iets te kostbaar maar wie 't kleine niet eert is't grote niet weerd. Toch ? Gestaag groeit munne collectie en wannneer ik binnenkort naar Engeland op vakantie ga, hoop ik er daar ook weer eentje te scoren.

Vooralsnog...verlekker ik me ondertussen aan al die prachtbeelden (en Kunst) die ik op internet vind. Verdiep me vaak in 't verhaal én de artist áchter die sculpturen en heb er 'ns een keertje 'n compilatie van gemaakt. Een gezellig vlezig en volslank zooitje bij mekaar. Maar ooohhh..zo poezelig.


Geheugensteuntje én credits voor de collage hieronder.
1)Peter Paul RUBENS. Dè bekende vlaamse meester die de corpulente dames schilderde in de Barok-periode. ( THE THREE GRACES)
2)Fernando BOTERO. Zijn werken behoren tot de hedendaagse kunst en het Plasticisme. De schilderijen zijn niet helemaal 'my kind of thing' maar zijn sculpturen/standbeelden ...WOW ! Verkocht !! (voor 1.6 miljoen dollar.)
3)Niki de Saint-Phalle. Franse beeldhouwster en schilderes, haar beeldhouwwerken zijn verwant aan Poptical-art. Eén van mijn favo's ! Niki overleed op 71-jarige leeftijd in 2002 in San Diego. Ze had al aan het eind van de jaren '60 aangetaste longen doordat ze veel met polyester werkte en sinds die tijd heeft ze een slechte gezondheid gehad.
4)Venus van Willendorf. Is een beeldje dat in 1908 door de archeoloog Josef Szombathy nabij Willendorf (Oostenrijk) werd gevonden. Het beeldje is 11,1 cm groot en wordt gedateerd op tussen 24.000 en 22.000 v.Chr.
5)Anders is het gesteld met de VENUS of mythologie. Ik vond haar wel geinig die kitsch uitvoering.
6)Beryl Cook .(onlangs overleden) In haar schilderijen vangt Cook ogenblikken van sociale geschiedenis, die met een speelse strook van naughtiness worden afgebeeld. Precies in mijn straatje dus !
7)Trijnie Wubbolt. Een beeldend kunstenares uit Groningen. TIP !!Haar werk bestaat vnl.uit vrouwen die plezier hebben in het leven, vrolijke kleurrijke vrouwen waar je niet omheen kan.
8)Maria de groot. Na Trijnie mijn 2e favoriete .
9)Renie Britenbucher. Artist, Glass Tapestry Artwork. Colourful !!
10)Alda Poulussen. Maakt twee soorten beelden. Dikke vrouwfiguren, die duidelijk geen moeite hebben om hun omvang onbekommerd te etaleren, roepen vrolijkheid bij de toeschouwer op. Daarnaast zijn er de rijzige, slanke gestalten, de dunne dames.
11)Marbo (Huh ? een dorpsgenote !! Nah ja zeg, toeval bestaat weer eens nie) Marianne probeert de laatste tijd het schilderen en het boetseren te combineren in haar beelden.
12)Cindy Koh/Potter. En haar YOGA sculpturen.
13)Dari Walker. Met o.a. haar juwelen.
14)Emilio Casarotto. Yep indd. wat kitscherig maar er staan toch wel 'n paar dotjes tussen hè.
15)Goddes Songs . So eej. Die springt er ffkes uit !
16)?????????????? Heb me werkelijk rot gezocht maar is niet meer te achterhalen. Mocht me iemand kunnen helpen? GRAAG.
17) En tot slot !.....BESSIE TURF !! Lang leve de nostalgie. Jeujjjj.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig Rian! Heerlijk om al die vollere dames bij elkaar te zien. Het steekt je aan om ze te gaan zoeken.

Janny zei

Leuk zo bij elkaar inderdaad, ik maak ze van klei;o)
Enne ik woon in Utrecht maar ben een Bossche Bol. Bedankt voor je reactie op mijn Blog en ik hoor graag hoe en wat over die workshop. Zie nergens je e-mail adres staan vandaar maar zo. mens wat ben jij een bezig bij, leuk hoor;o)

Catharina Maria zei

Het is een erg leuk groepje dikkerdjes en ...... ik pas daar heel goed tussen , haha .
groetjes Rini